Austria scoate măsurile împotriva Covid-19

woman having a video call

Guvernul condus de Karl Nehammer, a precizat că perioada dificilă cauzată de Omicron a trecut și că urmează o serie de relaxări ce urmează a fi implementate odată cu data de 5 martie 2022. În primul rând, se vor redeschide restaurantele și barurile și dupa mizeul nopții, o măsură ce a nemulțumit foarte multă lume. Totodată, cluburile de noapte se vor redeschide, după o lungă perioadă în care au fost închise, măsură salutată de tineretul austriac. Cancelarul admite totuși că există o oarecare prudență în ceea ce privește măsurile adoptate, pentru că încă există multe cazuri de infectare, nu le fal de multe ca în vârful ultimului val.

Măsurile aplicate de către guvernul austriac sunt privite cu scepticism de către membrii Uniunii Europene, Austria fiind țara din vestul Europei cu cea mai mică rată de vaccinare și cu numeroase proteste împotriva restricțiilor. Guvernul pare că a dat un pas înapoi în lupta cu nevaccinații, oferindu-le posibilitatea de a intra în baruri, restaurante și orice magazin neesențial pe baza unui test antigen sau PCR negativ, toate acestea începând cu 5 martie 2022. În viitor, dacă lucrurile merg bine, a subliniat cancelarul, se va putea scoate și obligativitatea testării persoanelor nevaccinate.

Fiecare regiune din Austria are autonomia de a decide modul în care va adopta măsurile de relaxare, existând diferențe de-a lungul timpului. Cel mai bun exemplu este cel al capitalei, Viena, unde măsurile au fost mereu foarte stricte, existând perioade de carantinare a întregului oraș, ce a condus la numeroase proteste violente. Tot aici, nevaccinații nu au putut intra în baruri sau restaurante. Totuși, primarul capitalei va avea în zilele următoare o conferință de presă în care va explica noile măsuri de relaxare ce urmează a fi adoptate.

Wolfgang Mueckstein, Ministrul Sănătății din Austria, consideră că este nevoie de o relaxare a măsurilor împtotriva Covid-19, astfel încât viețile cetățenilor să revine spre normalitate, iar turiștii să se întoarcă să viziteze țara. Pentru a putea intra în Austria, va trebui prezentată la vamă dovada vaccinării cu schemă completă împotriva Covid-19, dovada trecerii prin boală în ultimele 6 luni sau rezultatul negativ al unui test PCR sau antigen negativ. Ministrul consideră totuși că greul nu a trecut, deoarece nu putem ști cu exactitate dacă va apărea o nouă variantă de virus care să ne afecteze viețile, de aceea trebuie multă precauție și îndeamnă la vaccinare în perioada verii, fiind momentul în care sunt cele mai puține cazuri active de Covid-19.

Astfel, Austria se redeschide față de întreaga lume după o lungă perioadă în care țara a avut reguli foarte stricte, în special împotriva nevaccinaților.

Sursă: Change in COVID-19 regulations in Austria

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *