adorable animals breed canine

Câinele este considerat de foarte mulți oameni ca fiind cel mai loial animal pe care îl putem avea. Pentru a avea grijă de câini, trebuie ținut cont de mai multe elemente, fiind nevoie de mult timp alocat îngrijirii lui. Astfel, vor fi descrise în continuare cele mai importante 4 sfaturi când vine vorba despre căței.

Au nevoie de activitate fizică

Orice câine are nevoie de activitate fizică, nu doar o singură plimbare în care să își facă nevoile. Plimbările scurte și dese ajută la dezvoltarea corectă a oaselor și a articulațiilor, în special în perioada în care sunt în mici și se dezvoltă, acest lucru putând să difere de la rasă la rasă, de la o talie la alta. Activitățile fizice de lungă durată trebuie efectuate doar după ce câinele s-a oprit din crescut. Totodată, trebuie alocat timp să te joci cu câinele, pentru că astfel îți poți consolida legătura cu acesta, îi poți controla greutatea și îl ajuți să aibă o viață sănătoasă (activitatea fizică duce la reglarea și consolidarea aparatului imunitar și cardiovascular).

Trebuie hrăniți corespunzător

În mod asemănător cu activitatea fizică, hrana diferă de la o rasă la alta, de la o talie la alta, de la vârsta câinelui la alta. Inițial, cățeii au nevoie de mese porționate pe zi, iar înaintând cu vârsta, numărul de mese poate crește până la două-trei pe zi. Hrana trebuie să fie bogată în substanțe nutritive, pentru a dezvolta întreg organismul corect. De menționat că hrana câinelui nu trebuie schimbată brusc, în caz contrar, aparatul digestiv va avea de suferit. Trebuie făcută o tranziție treptată. Trebuie să existe o rutină după care câinele să fie hrănit (același loc, aceeași oră). Foarte important este ca hrana cățelului să fie potrivită vârstei sale.

Trebuie toaletați și îngrijiți medical

Blana lor trebuie îngrijită și periată, în caz contrar, pielea și blana vor avea de suferit. În cazul în care există anomalii la nivelul pielii, acestea se pot observa în faze incipiente, iar viața cățelului poate fi salvată. Totodată, dantura lor trebuie îngrijită, trebuie efectuate vaccinuri și vizite regulate la veterinar.

Trebuie dresați

Pentru a fi un câine ascultător, de cele mai multe ori este nevoie de dresaj. Ideal este ca dresajul să înceapă de la vârste fragede, pentru că vor reține mult mai ușor. Pentru a avea o relație puternică și de respect cu animalul, trebuie impuse reguli (nu are voie pe masa din bucătărie, nu are voie să urineze în casă etc.)

Astfel, câinele este un animal foarte iubitor, fără de care viața ar fi mai tristă, dar care necesită multă atenție, timp și iubire.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *