Top 5 beneficii oferite de castravete

photo of sliced vegetables on wooden chopping board

Împreună cu roșiile, castraveții sunt indispensabili oricărei salate, dând un gust aparte. Beneficiile pe care castraveții le au sunt diverse, ei fiind folosiți atât în rețetele culinare, cât și în tratamentele de relaxare la spa. În cele ce urmează, vor fi descrise cele mai importante 5 beneficii pe care castravetele le are.

Păstrează sănătoasă inima și creierul

Prin intermediul castraveților, ce sunt bogați în potasiu (principalul său rol fiind acela de a diminua retenția de apă din corp, provocată de surplusul de sodiu), vasele de sânge se pot dilata, scăzând riscul de anevrism sau atac cerebral. Totodată, castraveții sunt bogați în polifenoli, ce combat unele boli cardiovasculare, iar vitamina K ajută la circulația corectă a sângelui, prevenind cheagurile de sânge sau calcifierea vaselor de sânge. Fisetina, o substanță regăsită în castravete, îmbunătățește memoria, protejează celulele nervoase și previne apariția Alzheimerului, având și proprietăți anti-inflamatoarii.

Combate respirația urât mirositoare

Bacteriile de pe limbă provoacă respirația urât mirositoare, ce consumă proteine existente în hrană și elimină substanțele care emană mirosul neplăcut resimțit în gură. Conținutul din castraveți ajută la curățarea gurii, prevenind tartrul și halena. Modul în care se utilizează castravetele este astfel:  se taie o felie de castravete destul de subțire încât să intre în gură și se ține pe limbă timp de 90 secunde, iar rezultatele se vor simți imediat.

Ajută la slăbire

Castravetele este format 95% din apă și are doar 15kcal per 100 grame și doar 4grame de carbohidrați, având în compoziție 21% din necesarul zilnic de vitamina K, 5% din necesarul de Vitamina C și 4% din necesarul zilnic de potasiu sau mangan. Fibrele pe care castravetele le conține ajută la digestie, având efect laxativ, curățând flora intestinală.

Luptă împotriva cancerului

Castravetele, prin valorile nutritive pe care le are, reușește să reducă răspunsul inflamator pe care corpul îl are, reducând șansele de apariție a cancerului ovarian, de sâng, de prostată sau endometrial. Cucrubitacinele împiedică înmulțirea celulelor canceroase din corp, iar castravetele are din belșug această substanță.

Protejează pielea

Castraveții păstrează pielea tânără și fără riduri, acesta fiind de fapt scopul utilizării lor în tratamentele de înfrumusețare, având un efect răcoritor asupra pielii, diminuând inflamațiile de pe față, hidratând pielea și eliminând radicalii liberi.

Astfel, castravetele este un produs ce nu trebuie să lipsească din alimentația zilnică, fiind bogat în apă, fibre și vitamine, necesare dezvoltării corecte a corpului, fiind extrem de utilizat și în tratamentele de întinerire și de eliminare a ridurilor.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *