Top 5 cele mai importante beneficii oferite de mango

yellow sliced fruit on white plate

Mango este unul dintre cele mai gustoase fructe, ce nu crește în România, dar este plin de vitamine și minerale necesare corpului, iar în cele ce urmează, vor fi prezentate cele mai importante 5 beneficii oferite de consumul de mango.

Ajută la îmbunătățirea digestiei

Oamenii de știință din Statele Unite ale Americii au demonstrat faptul că mangoul poate trata constipația cronică. În cadrul studiului realizat, un grup de persoane a consumat zilnic mango, iar rezultatele au fost mult mai bune decât în cazul altor persoane care au consumat alte produse care conțineau aceeași cantitate de fibre.

Ajută la păstrarea greutății

Conform studiilor științifice realizate în ultimii ani, datorită conținutului ridicat de fitochimicale pe care mango le are, celulele grase pot fi distruse, iar astfel, grăsimea din corp este diminuată. Un alt studiu a scos la iveală faptul că țesuturile ce conțin grăsime, pot fi combătute de către coaja fructului.

Luptă împotriva cancerului

Mangoul este bogat în micronutrienți ce luptă împotriva cancerului, în special împtotriva cancerului mamar. Mango a redus dimenisunile tumorii și a reușit să suprime mare parte din factorii care duceau la dezvoltarea cancerului. În alte cazuri, mangoul a reușit chiar să stopeze cancerul aflat în stadii incpiente (carcinom ductal).

Protejează sistemul imunitar

Fiind bogat în vitamina C, mngo ajută la dezvoltarea și păstrarea sănătății sistemului imunitar. De asemenea, vitamina C joacă un rol foarte important și în dezvoltarea mușchilor, a oaselor și a tendoanelor. Totodată, prin consumul regulat de mango, se îmbunătățește și absorbția de fier de origine vegetală. Un fruct de mango conține aproximativ 46 de miligrame de vitamina C, ceea ce reprezintă în jur de 76% din necesarul zilnic.

Protejează ochii și pielea

Mango conține și vitamina A, a cărui principal rol este de proteja ochii și pielea. Pe de altă parte, vitamina A are și rolul de a întări oasele și de a le reface mai repede, în cazul în care sunt rupte. Nu în ultimul rând, vitamina A ajută și la păstrarea sistemului reproducător într-o stare normală. Prin conținutul bogat de antioxidanți (polifenoli), mango previne infectarea cu radicali liberi, ce pot conduce la numeroase boli. Vitamina A este recomandată și pentru a preveni îmbătrânirea și pentru întărirea firului de păr.

Astfel, mango are numeroase beneficii, fiind unul dintre cele mai gustoase fructe, fiind extrem de apreciat de către societatea românească, chiar dacă este un produs ce nu crește în România.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *