Top 5 sfaturi de a face antrenament dimineața

photo of women stretching together

Sportul este una dintre activitățile necesare corpului uman pentru a rămâne sănătos. Sportul poate fi făcut oricând și este recomandat să fie realizat zilnic. În continuare, vor fi descrise principalele 5 sfaturi pentru un antrenament reușit dimineața.

Plus de energie și concentrare

Antrenamentele de dimineață ajută la limpezirea gândirii și la eliminarea stresului din mușchi și corp, prin eliminarea endorfinelor și a unor hormoni din corp. Datorită eliminării acestor substanțe, se va resimți un surplus de energie. Este recomandat antrenamentul dimineața, oferind mai multă energie decât o cafea. Pe de altă parte, corpul rămâne antrenat, putând reacționa mult mai rapid la stimulii exteriori. Datorită sportului efectuat în mod regulat dimineața, creierul este la rândul său antrenat, concentrarea fiind pusă la încercare, astfel încât antrenamentele să fie realizate corect. Creierul este mai bine oxigenat în timpul unui antrenament, datorită necesarului ridicat de care are nevoie pentru a face față exercițiilor solicitante.

Somn mai odihnitor

Exercițiile regulate ajută la un somn mai bun, în special dacă antrenamentul este desfășurat dimineața, pentru că te obligă să te culci la o oră rezonabilă, încât să poți fi odihnit pentru următoarea zi și implicit, pentru următorul antrenament. Pe lângă faptul că somnul este unul mai odihnitor, starea de spirit se îmbunătățește, datorită substanțelor eliminate de corp.

Îmbunătățirea metabolismului

Exercițiile efectuate dimineața conduc la ridicarea ratei metabolismului timp de câteva ore, reușind să ardă mai multe calorii și conducând astfel la un stil de viață sănătos.

Consecvență

În momentul în care încerci să îți formezi un obicei, cel mai dificil lucru este acela de a te obișnui cu activitatea respectivă. Dacă activitatea este desfășurată în timpul zilei, există posibilitatea să intervină treburi mai importante, ce nu pot fi amânate, astfel că programul de antrenament nu poate fi respectat. Ideal este ca antrenamentul să fie desfășurat dimineața, când programul e posibil să nu fie la fel de încărcat.

Obicei alimentar sănătos

După un antrenament, este recomandată o masă bogată în vitamine și fibre, iar la micul-dejun se pot consuma cel mai ușor acestea. Corpul pentru a se dezvolta corect, are nevoie de nutrienți, iar dacă la micul-dejun aportul este unul suficient, rezultatele se vor vedea în cel mai scurt timp.

Astfel, fiecare dintre noi ar trebui să avem în program un antrenament dimineața, care să ne ajute să fim fericiți și plin de energie tot restul zilei, dar să avem și o viață sănătoasă.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *