Top 7 beneficii ale consumului de piersici

set of various cutlery and wash accessories near peaches

Piersicile sunt unele dintre cele mai consumate fructe pe perioada verii, datorită aromei unice și a parfumului acestora. Piersicile conțin și foarte multe substanțe nutritive necesare corpului. În cele ce urmează, vor fi prezentate cele mai semnificative 7 beneficii pe care consumul de piersici îl oferă.

Păstrează sănătos sistemul digestiv

Toxinele de la nivelul rinichilor, stomacului, ficatului și colonului sunt eliminate, datorită conținutului bogat de proteine și fibre ce se regăsește în piersici. Potasiul reduce probabilitatea de a suferi de probleme de sănătate la nivelul rinichilor, iar fibrele eliberează tractul intestinal.

Păstrează colesterolul la un nivel normal

Consumând în mod regulat piersici, colesterolul rămâne în valori normale și previne apariția diabetului, piersicile fiind bogate în substanțe nutritive. Este bine de știut faptul că piersicile nu doar previn, dar pot trata afecțiunile descrise mai sus.

Mențin sănătatea sistemului cardiovascular

Datorită conținutului ridicat de antioxidanți, piersicile elimină radicalii liberi ce conduc la numeroase boli, de la cele cronice până la apariția cancerului. Totodată, piersicile conțin și săruri bioactive ce previn apariția sindromului metabolic, ce conduce la obzeitate sau afecțiuni la nivelul inimii. Specialiștii recomandă un consum regulat de piersici pentru a preveni infarctul miocardic sau accidentul vascular cerebral.

Au efecte antiinflamatoare

Piersicile au proprietăți antiinflamatoare, antioxidante și antimicrobiene, iar în cazul în care suferiți de gută sau reumatism, vitamina A regăsită în piersici ajută la reducerea durerii resimțite, având și proprietăți laxative și diuretice ce reduc inflamațiile.

Previn cancerul

Având un conținut ridicat de antioxidanți, piersicile împiedică multiplicarea celulelor canceroase, prevenind cancerul de plămâni, colon sau cel din zonele bucale. Totodată, piersicile pot opri dezvoltarea celulelor canceroase de la nivelul sânului, fără a afecta celulele sănătoase.

Îmbunătățesc aspectul pielii

Piersicile sunt bogate în vitamina A și C, ce ajută la păstrarea sănătoasă a pielii. Principalul rol al vitamine A este de a hidrata pielea, în timp ce vitamina C protejează pielea de radicalii liberi, fiind un antioxidant esențial. De asemenea, piersicile sunt folosite și în domeniul cosmeticii, fiind recomandate piersicile aplicate direct pe ten, pentru a preveni cearcănele sau ridurile.

Protejează vederea

Beta-carotenul regăsit în piersici păstrează sănătatea ochilor și îmbunătățește circulația sangvină în corp. De asemenea, beta-carotenul ajută la hrănirea retinei și o protejează împotriva radicalilor liberi, prevenind boli ale ochilor, precum cataracta.

Astfel, piersicile sunt gustoase și folosite în multe rețete, dar au și numeroase beneficii pentru sănătate, specialiștii spunând că nu trebuie să lipsească din alimentația zilnică.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *